BIOENERGIJA IN TELO

Bioenergija in telo

»Naše celotno telo se neprestano oskrbuje in hrani z to življenjsko močjo, brez katere bi bil obstanek nemogoč.«

Kako bioenergija vstopa v telo?

Energijsko polnjenje telesa telesa se dogaja z Zemlje in iz Vesolja. Sila, ki se iz vesoljskega prostora spušča v magnetno jedro Zemlje, omogoča Kozmični energiji, da prodira v človeško telo na vrhu glave. Druga sila, ustvarjena z rotacijo Zemlje, se vzpenja navzgor, kar omogoča Zemeljski energiji da vstopa skozi hrbtenično bazo.

Kako bioenergija potuje po telesu?

Ker se naš planet nenehno obrača, energija iz vesolja in energija iz Zemlje ne vstopata v telo naravnost, temveč po ukrivljeni črti, podobni spirali. Tako nastale črte so zelo podobne dvojni spirali DNA verige, z enim koncem, ki predstavlja kozmično in z drugim koncem, ki predstavlja Zemeljsko silo.

Ko energiji potujeta skozi telo po hrbtenici se na določenih mestih stikata in prepletata. Stiki delujejo kot energijska središča, ki so jih na vzhodu poimenovali Čakre.

»Pretok te nevidne energije omogoča življenje na tem planetu. Njegovo nemoteno gibanje je odločilno za človekovo zdravje.”

Bioenergija in telo, meridiani, živci in kri

Poti katere uporablja bioenergija da potuje po telesu se imenujejo meridiani. Meridiani so pristoni v človeku, živalih in rastlinah. Zanimivo je, da so meridiani locirani blizu živcev, kar nakazuje, da se energija in informacija prenašata zunaj živca.

“Na ta način postaja proces oživljanja poškodovanega tkiva ali prekinjenih živčnih poti med našo terapijo razumljivejši.”

Veliko vlogo pri bioterapiji pa igra ožilje. Ko kri kroži po organizmu, ga hrani in čisti, ampak z našega stališča je kri posebna tekočina z energijskim nabojem. Njena prisotnost v vsakem delčku telesa daje organizmu življenje.

(povzeto po: Domančić,  1987)

Pomanjkanje bioenergije; bioenergija in telo

Najpogostoješi vzroki za pomanjkanje bioenergije pri človeku so kronični negativni stres, strah in dolgotrajna izpostavljenost elektromagnetnim in geopatološkim sevanjem.

Comments are closed.