Soočenje s stresom

Uspešno zdravljenje je povezano s spodbujanjem oz. krepitvijo obrambnega sistema, ter ohranjanjem zdravega potenciala bioenergije.

Zdravljenje z bioenergijo odpravlja posledice kroničnega negativnega stresa enostavno in učinkovito.

Najpomembnejše je, da se človek nauči s stresom učinkovito soočiti, to pomeni  tudi pravilno ocenjevati kdaj in na kaj se je sploh smiselno odzivati. Za to so pogosto potrebne življenjske izkušnje, razum, zdrava pamet, intuicija, mentalna higiena in pomoč drugih.

Vzburjene možgane je potrebno vsak dan “umiriti in urediti”. To naredimo tako da se vsak dan eno uro v popolni samoti, tišini in v zatemnjenem prostoru umirimo in posvetimo pozitivnim mislim in lepim dogodkom.

Za boj proti posledicam stresa je zelo pomembna redna in zmerna telesna aktivnost. Med njo, lahko telo  “pokuri” sproščene stresne hormone,  na površje priplavajo mnoga vsakodnevna vprašanja in konflikti, ki jih možgani med telesno aktivnostjo obdelujejo in očistijo, tako da se na koncu sprehoda ali vadbe rešitve ponujajo same od sebe.

Za okrevanje duše in telesa je pomemben dober zadosten spanec, dnevni počitek, kakor tudi kratkotrajni popoldanski dremež.

Potrebno si je vzeti tudi čas za vzdrževanje socialne mreže in dobrih čustvenih odnosov z najbližnjimi, ki nam stojijo ob strani, nas podpirajo in nam dajejo čustveno oporo v slabih življenjskih trenutkih, druženje s prijatelji, smeh, zabava,  ples, pridobivanje novih znanj …

Za zdravo telo in duha je pomembna pravilna prehrana, zadostna količina zaužite vode, ter izogibanje vsem oblikam poživil (kava, cigarete, alkohol, rekreativne droge, prave droge).

(povzeto po Starc; 2010)

Comments are closed.