Stres

Stres je del življenja in je koristen (pozitivni stress ali eustress), saj omogoča prilagajanje človeka na okolje, na nove situacije, spodbuja spopadanje s problemi, reševanje težav, delovanje, kreativnost in dinamičnost.

Le kronične oziroma intenzivno ponavljajoče stresne reakcije, brez obdobij počitka in okrevanja so zdravju škodljive. 

Izvori stalnega in ponavljajočega stresa pri sodobnem človeku so stalni pritiski, preobremenjenost, emocionalna, umska in telesna napetost, stalno pomanjkanje časa za redno telesno aktivnost, spanec, družino in nasploh nenaraven življenjski slog.

Človek danes nima časa za biološko regeneracijo, kaj šele za razvedrilo ali dober spanec.

Stresno reakcijo sprožajo tudi fizikalni vzroki, kot so, geo-patološko sevanje,  elektromagnetno sevanje, ter tudi kemični vzroki, kot so izpostavljenost hrupu, plinom, oporečni vodi ali kemično kontaminirani hrani.

Stresno reakcijo pa seveda povzročajo tudi vzroki v telesu, vsaka bolezen, bolečina, vročina, okužba, potrtost, žalost, nespečnost ali samo lakota sprožijo v telesu stresno reakcijo.

Stres je povezan z oslabljenim imunskim sistemom, slabim počutjem, glavobolom, bolečinami v križu, hrbtenici in sklepih, alergijami, astmo, anksioznostjo, depresijo, pa tudi z srčno-žilnimi boleznimi,  avtoimunskimi boleznimi, rakavimi obolenji, ter bolezenskimi stanji neznanega vzroka.

Zdravljenje z bioenergijo odpravlja posledice kroničnega negativnega stresa enostavno in učinkovito.

Comments are closed.