TELO

Človeško telo je skrajno zapleten sistem. Občudovanja vredno je, da to nepredstavljivo število celic oblikuje edinstveno delujoče telo, ki se lahko upravlja, oskrbuje in zdravi samo.

Telo je snov, sestavljeno iz kože, kosti, mišic, organov, tkiv, celic, molekul in atomov.  Atom je najmanjši del snovi, ki ga kemijsko ne moremo več raztaviti. Z gledišča kvantne fizike je naše telo sezidano iz milijarde, milijarde na milijardo atomov in je praktično prazno. Govorimo o kvantnem telesu. Mi svojega telesa seveda ne vidimo tako, saj ga gledamo skozi navadne in ne »kvantne oči«, s katerim bi zaznali podatomski nivo strukture telesa.. (Starc, 2011)

Telo ni samo trdo zlitje molekul, celic, organov. V globini telesa in vsake materije je prazen prostor, ki je poln elektromagnetnega dogajanja. Človeško telo je tako energijsko in informacijsko polje, ki je v dinamični interakciji s biokemičnimi procesi celičnih sistemov.

Elektrika, električno in elektromagnetno polje so pomembne lastnosti in sestavine telesa. Električni naboj imajo številne strukture v telesu: celične membrane, beljakovine, vsi elementi, prosti radikali in druge.

Po principu elektrike deluje srce, celotni živčni sistem, ter tudi možgani. Po principu elektrike (galvanotaksija) pa deluje tudi  celjenje ran, poškodb, ter vnetij in preko sproščanja keminičnih substanc (kemotaksija).  (povzeto po Starc, 2011)

Ne smemo enačiti električnega naboja in elektrike v telesu z bioenergijo! Pomembno pa je vedeti, da z bioterapijo uspešno popravljamo “električni sistem” živega bitja.

Comments are closed.