Zdenko Domančić, bioenergetik, ki mu ljudje množično sledijo

Pravi, da je čudež privilegij primitivnih in da ima ravno toliko energije kot vsak psihofizično zdrav človek. V tokratnem Oninem intervjuju smo se pogovarjali z bioenergetikom Zdenkom Domančićem.

Taja Zuccato
tor, 10.06.2008, 08:30

Prvi vtis: obredni ples. Ob melodiji glasb sveta – ki poleg 50 obiskovalcev skupinske terapije polni dvorano v Kranjski Gori – pozibava telo, migeta s prsti na rokah, lahno stopa sem ter tja okrog človeka, ki se krivi pod silo in jo spušča skozi sebe. Več kot milijon ljudi mu zdaj verjame, ker so izkusili na lastni koži. Mnogim se še vedno zdi, da je njegova moč čudežna. Kako drugače bi lahko tetraplegik med terapijo dvigoval roki, slep človek po njej spregledal, tisoče kilometrov oddaljena gospa nehala krvaveti, potem ko ji je mentalno posredoval pametno energijo (kot jo imenuje)? Sam pravi, da je čudež privilegij primitivnih in da ima ravno toliko energije kot vsak psihofizično zdrav človek, le da jo tisočkrat hitreje prejme iz univerzuma in usmeri, kamor je treba. Bioenergetik Zdenko Domančić je v zadnjih 30 letih s posl(anstv)om zdraviteljstva obkrožil vse celine, razlik med njimi ne dela. Tako kot ne med rasami, socialnim statusom, stanjem na tekočem računu, veroizpovedjo, starostjo, spolom; človek je po njegovo notranje plemenit ali pa ni, nobena uniforma ne spremeni izvorne kreacije. Zavrnil je naziv viteza templjarja ter se odločil za svobodo. Zavrnil je manipulacijo, ki jo po planetu kot rakave celice množijo »najmočnejši, vladajoči vsevedi«. Zavrnil je zastraševanje in se odločil za absolutno učenje, torej učenje, podkrepljeno z lastnimi izkušnjami in širnim horizontom.

V kaj verjamete?

Everything is frequency, everything is memory (Vse je vibracija, vse je spomin). To je zame Bog. Do njega ni težko priti, če je človek čist; do njega pridem brez posredovanja cerkve ali kakšne druge organizacije. Zato zlato, srebro itd. imenujejo za žlahtne; ker so čisti in ker so prevodniki. Energija je sama po sebi tako močna, da lahko reže marmor. Ta, ki jo mi imitiramo, je informirana, misli, prihaja od »frequency and memory”. Ljudje me sprašujejo, kdo lahko uspešno dela to, kar delam jaz. Če uporabite cev za zalivanje, ki je zamašena, z njo ne boste mogli zalivati.

Se vsi ljudje rodijo čisti in se pozneje ”zamašijo” zaradi vzgoje, boja za preživetje v družbi, podleganja skušnjavam?

To ne drži, bom razložil. Na Himalaji v Tibetu nekaj sto majhnih otrok, ki niso niti dobro shodili, odpeljejo na travnik in mednje razdelijo mlade mucke in kužke. Nato opazujejo, kaj se dogaja. Nekateri otroci klečijo poleg mucke in jo božajo, ne da bi se je dotaknili, tako so mili. Drugi jo s silo grabijo za rep, stiskajo brez občutka … Takoj se vidi, kateri so rojeni kot divjaki, kateri kot plemeniti. Divji sicer lahko zelo uspešno končajo šolanje, si nadenejo uniformo, prevzamejo ugledni položaj, a bodo vedno ostali divjaki. Plemeniti bodo ne glede na okoliščine in preizkušnje vedno ostali dobri, vendar jih bodo divjaki izkoriščali, hodili po njih, živeli na njihov račun.

Lahko divjemu pomagate, da ozavesti svojo dobro stran, ki jo ima vsak?

Poglejva, kaj se na primer dogaja z otroki z avtizmom. Prvi dan terapije me otrok brca, naslednji dan že mirno sedi, ker njegova informirana energija beži od moje, ki ji ni kompatibilna. Pri avtizmu gre za energetsko varovalo, ki poči med porodom, in tako tuja energija, ki je prav tako informirana, vdre notri, vendar je informirana negativno.

Je otrok z avtizmom miren le pod vplivom vaše energije?

Odvisno od tega, ali je bil otrok v osnovi programiran dobro ali ne. Če je bil, se mu da pomagati, sicer ne.

Pravite, da je vaša metoda zdravljenja del naše narave. Kje oz. kdaj smo jo zatrli?

Ta metoda ni moja, bolj sem jaz njen. To je tehnika psihokineze v kombinaciji z bioenergijo. Z okrepitvijo zdravega dela organizma se premaga oboleli del. Veliko bolnikov prihaja po nezadovoljivem zdravljenju pri uradni medicini. O slabšanju bolezenskega stanja ne poroča nihče. Aleksandrijsko knjižnico z vsem tem znanjem so zažgali. Zažgali so jo tisti, ki dandanes želijo in z uspehom manipulirajo človeštvo. Človeka so naredili odvisnega in ga s tem oropali bistvenih moči, ki mu jih daje na voljo narava. Jaz nimam nič več energije od drugih ljudi, le znanje, kako je v sekundi prejeti tisočkrat več iz kozmosa in jo upravljati.

Mnogi so mi rekli, da moram gledati na ”royality”, pa sem jih vprašal, kaj zanje pomeni ”royality”. To je ljudski način, ki pripada ljudem. Če lahko afriška neuniformirana ženska z golimi rokami pomaga svojemu otroku preživeti …

Priorji so vam želeli nadeti častni naziv viteza templjarja, pa ste ga zavrnili. Je tu kakšna povezava s pripadanjem ”uniformam”?

Mnogi od njih so bili na mojih seminarjih, ne da bi vedel zanje, kajti rezervacije in razporejanje opravlja moja ekipa. Videli so, kaj počnem, in se odločili, da mi poklonijo naziv ter iz mene naredijo viteza templjarja. Vztrajali so, ker potrebujejo tehnologijo, moje znanje, potrebujejo mojo resnico, ki jim je ne morem dati, želim ostati svoboden. Zaradi njihovega divjaštva sem gorel. Seveda tega niso izvajali vsi posamezniki, polovica jih je vedno poštenih, temveč divjaški del cerkve, sveta inkvizicija.

Menite, da bo – vizionarsko rečeno – svetu in človeku vedno vladala dvojnost?

Na trenutni dimenziji dvojnosti ne zmaga ne zlo ne dobro. Živimo v bolni civilizaciji, nepošteni in nehumani. Kakšna je to medicina, ki za zdravila za levkemijo zahteva več tisoč dolarjev? Predstavljajte si dve mami otroka z isto boleznijo. Prvi vsota ne bo problem, druga otroku ne bo mogla pomagati, ker enostavno nima denarja. Ne more eden kopati po smeteh za hrano, drugi pa jo od obilja metati stran. Je to humano?

Mladim je vzor človek z dobrim avtom, dragimi znamkami oblačil … Ni pomembno, ali je oseba vredna spoštovanja, ali je storila nekaj koristnega za družbo, ali je lopov.

Pripravlja se velikanska vojna. Kdor malo bolj opazuje svet, lahko dobro vidi, da se pripravlja 3. svetovna vojna. Vzhod se je prebudil, Indija je močna, Kitajska je vodja, Amerika je na drugi strani izgubila zobe, ker ni upoštevala univerzalnih pravil. Nihče se več ne pusti, ne umakne. Katarza bo takšna, da človek nikoli več ne bo želel vstopiti v vojno. Umrlo bo milijarde ljudi. To se mora zgoditi, temu se reče čiščenje.

Je na vojnih območjih, kjer že leta vlada agresija, kakšna posebna energija, ki bi k temu dodatno pripomogla?

Ne, vse vojne so vnaprej načrtovane in pripravljene. Napad na Irak je katastrofa mednarodnega pravnega reda. To je bilo nekoč svobodno ozemlje, ki je opismenilo zahodno civilizacijo. Egipt, Babilon. Če pišeš matematično nalogo, jo pišeš arabsko. Sonce vzide na vzhodu. Svobodno deželo so napadli na osnovi laži. Sadam Husein, divjak, je bil ameriški zaveznik. On pozna kemično orožje, ki so ga dali Američani Iračanom, da v vojni ubijejo Irance. Če bi jim bil Sadam Husein res napoti, bi lahko zaprosili za pomoč, da ga ubijejo, pa bi bila stvar rešena. Oni pa so pobili več tisoč nedolžnih žensk in otrok. Zakaj ubiti nekoga samo zato, ker je drugačen? Svetovni nazori so različni, religije se razlikujejo, vprašati se moramo le, ali za njimi stojijo ljudje ali opice. Če ljudje, je treba spoštovati temeljne človekove pravice. Ista zgodba je z Nemci, ki so imeli na njihovo nesrečo Hitlerja za voditelja. Ne moreš celotnega naroda posplošiti po enem človeku.

Veliko polemik in prahu so pri nas dvignili resničnostni šovi, agresivne in moralno sporne vsebine na televiziji. Koliko lahko takšne vsebine na daljši rok napadejo energetski sistem gledalca?

Veliko. V slabše ozaveščenih ljudeh prebujajo svetovni nazor divjaštva, kjer se resnične vrednote izgubljajo in se vdajajo neplemenitim. Te vsebine kažejo, da nizke strasti pripeljejo do zmage. Materialno je postalo absolut, duhovne vrednote niso dovolj zanimive. Take vsebine puščajo negativni pečat na zavesti gledalca. Otrok pri desetih letih ne more gledati vsega in ostati nedotaknjen. Vsaka informacija nosi znotraj energetsko moč.

Kot bi nas privlačila tema, čeprav si želimo svetlobe …

Ljudje vedno iščemo tisto, kar nam je nedosegljivo, tako moški kot ženske. Ko to dosežemo, nam manjka nekaj novega in iščemo naprej. Želja za željo. Če želiš biti srečen in si v svoji želji naročiš nekaj sreče, se v svojem neznanju ne zavedaš, da si hkrati naročil prav tolikšno količino nesreče. Ne moreš dobiti belega brez črnega. Jin-jang. Če ne želiš biti srečen, pomeni, da ne želiš biti niti nesrečen. Takrat živiš v miru, nirvani. V življenju je potrebna zmernost. Tisti, ki se smeji glasno, se tudi joče glasno. To je enostavno pravilo, vendar težko dostopno zapletenemu ljudskemu umu. Zmernost, ja, je v življenju zelo pomembna. Jaz tri mesece na leto ne delam, vzamem si prostost, ker se želim regenerirati. Duševni mir mi prinese veliko več kot material, ki bi si ga nabral v tistem času.

Veliko ljudem ste rešilna bilka, vsak vseeno ne more do vas. Kako naredite selekcijo med tem, kdo vas bolj potrebuje in kdo manj?

Ne, ne smem opravljati selekcije, nisem Bog. Moram se obnašati kot hruška. Ko hruška obrodi sadove, jih odnesejo tisti, ki so tam, pripravljeni, da jo oberejo ali jih poberejo. Tisti, ki so pravi, pridejo skozi, drugi ne. Ne bi bilo pošteno niti odgovorno, da osebno zavrnem tistega, ki mi na pogled ni všeč. Tudi jaz sem le človek – čeprav za mnoge nenormalen – tudi nad mano je nekaj, kar je veliko močnejše od mene. Moje terapije so odprte za vse enako, ne delamo razlik med ljudmi. Ni večvrednega od manjvrednega. Tako kot ni naroda A- kategorije in naroda D-kategorije. Lahko ste opazili, da v moji ordinaciji ni ne verskih ne političnih obeležij. Kar leži na steni, so le naše karikature. Med delom smo oblečeni kot pacienti, ker je uniforma velika sramota človeštva. To sta govorila Einstein, Tesla. Če nekoga ne sprejmemo, je to zato, ker smo prezasedeni, ne zato, ker ga ne bi hoteli. Naj bo odvetnik, zdravnik ali upokojenec. Čakalna doba je čakalna doba. Prav tako ne delam razlik med zdravljenjem, naj bodo prebavne motnje ali AIDS.

Je AIDS z vašo metodo ozdravljiv?

Kot sem rekel, vseeno je, kaj zdravimo. S to metodo popravljamo oz. vzpostavljamo obrambni sistem, telesu dajemo potrebno moč, s katero se bojuje proti bolezni. Tudi za AIDS imamo izvrstne rezultate. Problem je le s skupinsko terapijo, ta v tem primeru zaradi drugih bolnikov ni najprimernejša, zato se dogovarjamo individualno.

Katere bolezni niso ozdravljive?

Neozdravljive so tiste bolezni, ki jih znanost ne prepozna. Pljučnica je bila nekoč smrtonosna, zdaj vemo, da ni. Mnogo je še bolezni, vezanih na različna časovna obdobja. Virusi mutirajo, vsako leto prihajajo nove bolezni, vezane na hrano, življenjski slog … Neozdravljive so, dokler jih znanost ne prepozna.

Kaj se zgodi z ljudmi, da pristanejo v psihiatričnih ustanovah? Kako definirate psihične bolezni, npr. shizofrenijo, kje je izvor?

Pod življenjskimi napori se človek zlomi, kjer je najšibkejši. Nekoga bo »zadel« diabetes, drugega rak, tretjega psiha. Sestavljeni smo iz štirih teles: fizičnega, mentalnega, astralnega, eteričnega. Vsa so medsebojno prepletena. Čeprav astrala normalen človek ne more videti, ves čas deluje. Kar nastaja na astralnem telesu se, če se nič ne popravi, hitro izrazi tudi na fizičnem telesu. Psihična stanja so vezana na razum, dušo, stres, in vse, kar zdaj trpi človek. Takšnemu človeku se pomaga enako kot drugim, torej: kadar obrambni sitem na enem delu ne deluje, zbolimo. Ko se ta del popravi, pride do ozdravljenja

Comments are closed.